VI. KENTENICH VETÉLKEDŐ

„Nagyon megérte a vetélkedő. Elkezdtem végre Kentenich atyával ismerkedni, közelebb kerültem hozzá és tudok, merek hozzá fordulni. Köszönöm a sok munkát, a szellemes kérdéseket, a biztatást, az egésznek a hangulatát.
Már várom a következő vetélkedőt!”
/Egy korábbi versenyzőnk/

Téged is hív!

2016 őszén immár hatodszorra indul a Kentenich vetélkedő, mely már oly sok fiatalt és házaspárt vezetett el játékos formában Kentenich atyához, hogy jobban megismerjék Schönstatt történelmét, lelkiségét és gazdagságát.

Részletes információk:

 • Az első forduló ("életrajzi" - alapozó) 2016. szeptember 13-tól november 30-ig lesz, a második forduló ("lelki"-mélyülő) 2017. januárjától kerül megrendezésre.
 • A vetélkedőben kérdéssrokat kell megválaszolni az interneten keresztül, melyekre egyenként két hét áll rendelkezésre. Minden kérdés megválaszolható ezen honlap tartalmából. A csapatok így pontokat szerezve versenyeznek egymással, miközben Kentenich atyát egyre mélyebben megismerik.
 • A jelentkezéshez nem szükséges "előképzettség"! A vetélkedő lényege, hogy a résztvevők a kérdéssorok által játékosan bevezetést nyernek Kentenich atya életébe és gondolatvilágába.
Újdonságok, változások a korábbi vetélkedőkhöz képest:

A mostani, hatodik vetélkedőnk első fordulója néhány dologban eltér a korábban megszokottaktól. Eddig az első forduló Kentenich atya életútját kísérte végig és elsősorban a vetélkedőn eddig még részt nem vett játékosokat vártuk. Ebben az évben két csoportot indítunk az első fordulóban. A második, mélyülős forduló felépítésén nem fogunk változtatni.
A játék megkezdése előtt döntenetek kell, hogy az alapozó vagy a bemelegítő kérdéssorokat oldjátok még. Ha a játék elindult, akkor ezen már nem változtathattok.
 • Az alapozó kérdéssort, elsősorban azoknak ajánljuk, akik még nem vettek részt Kentenich vetélkedőn. Itt a korábbiakhoz hasonlóan Kentenich atya életszakaszain megyünk végig és az alapító okiratokat olvassuk.
 • A bemelegítő kérdéssorok feladatai a korábbi második fordulós, mélyülős feladatok kérdéseiből kerülnek kiválasztásra. A bemelegítő kérdéssoroknál lesz A és B kérdéssor. Ebből csak az egyiket kell megcsinálnotok. Aki a bemelegítőt választja, minden kérdéssornál a neki jobban tetsző témát választva külön eldöntheti, hogy az A vagy a B kérdéssort oldja meg. (A kérdések az előző vetélkedők feladatsoraiból lesznek, így a korábbi résztvevőknek csak egy-egy kérdés vagy kérdéssor lehet ismerős, a teljes vetélkedő biztosan nem.) 
 

A kérdéssorokat egy ILIAS nevű program segítségével lehet beküldeni, ami nagyon érdekessé és sokszínűvé teszi a játékot. Ha szeretnéd, ki is próbálhatod, hogyan fog zajlani a vetélkedő ezzel a programmal! Kattints:

Hogyan lehet jeletkezni?

 • 2 fős csapatok jelentkezését várjuk (barátok, testvérek, házaspárok, szülő-gyerek stb.(ha netán nem találsz csapattársat, az ne tartson vissza a jelentkezésben!))!
 • Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 10.
 • Jelentkezéshez csupán be kell jelentkezni a honlapon, ki kell tölteni a jelentkezési űrlapot és be kell fizetni a nevezési díjat (2000 és 5000 Ft közti összeg csapatonként, egyéni belátás szerint).

A játék szervezői jó szándékkal segítik és kísérik a játékosokat.

Mit nyernek a résztvevők?

 • Először is - és számunkra ez a legfontosabb - Kentenich atya gondolatait tanulmányozva értékes üzeneteket kapsz a hétköznapi élet számára. Ez minden résztvevő számára garantáltan nagy nyereség
 • Másodszor: minden csapat, amely legalább három forduló kérdéssorait megválaszolja, ajándékcsomagot kap.
 • A vetélkedőnek lesz egy második fordulója január végétől. Ennek a végén, 2017. május 20.-án egy Finálét rendezünk, ahol jó hangulatban nemcsak együtt ünnepelhetünk, hanem a legjobb csapatok még egyszer összemérhetik tudásukat. Itt az első három helyezett megkapja a Kentenich-díj első, második és harmadik fokozatát.

Kentenich atya Téged is hív!

Jelentkezés

Az alábbi mezők kitöltésével jelentkezhetsz egyedül, vagy egy csapattárs megadásával ketten (pl. házaspárként az egész család nevében is) a hatodik Kentenich Vetélkedő 2016 szeptemberében induló első "alapozó" vagy "bemelegítő" fordulójára!

A jelentkezéshez BE KELL LÉPNED! Ha még nem léptél be, bal oldalt megteheted. Ugyanott regisztrálhatsz is, amennyiben még nincs felhasználó neved valamelyik schönstatti honlapon. (ha már regisztráltál a fiú- vagy a lányifjúság honlapján, az ott kapott névvel és jelszóval itt is be tudsz jelentkezni)

AZ ŰRLAP BEKÜLDÉSÉHEZ BE KELL JELENTKEZNED! Ha bejelentkeztél megjelenik itt a neved:
Vezetéknév Keresztnév; ha nem ez a neved, kérlek a bal oldali "Saját adatok"-ra kattintva korrigáld a profilod beállításait.

Ezzel az e-mail címmel vagy regisztrálva a honlapon, és a továbbiakban mindig erre fogod kapni a visszajelzéseket. Ha ezt a címet nem használod, mielőtt továbbmész változtasd meg a profilod beállításainál. A személyes adataidat, e-mail címedet bizalmasan kezeljük.

Ez lesz a játékban használt neved (nevetek), légy kreatív! :-)

Amennyiben ketten (vagy családként) indultok, a játék megkezdődtével bármelyikőtök beküldheti a válaszokat, csupán a csapat nevét kell majd megadni.

Amennyiben játékostársadnak van külön e-mail címe, add meg azt itt, hogy a jövőben ő is megkapjon minden fontos információt a játékról!